Tarieven

Individuele coaching

Per 1 januari 2023 is het standaardtarief voor een één op één coachingsessie van 1,5 uur €155. Omdat ik het belangrijk vind dat outdoor life coaching toegankelijk is voor iedereen, hanteer ik gereduceerde tarieven voor particulieren en ZZP’ers.

Lees hier meer over vergoedingen.

Particulieren
105
  • per sessie (1,5u)
ZZP’ers
125
  • per sessie (1,5u)
Bedrijven
155
  • per sessie (1,5u)
Hoeveel sessies?

Je hebt de mogelijkheid om een losse coachingsessie af te nemen of een coachingstraject bestaande uit 4, 6 of 8 sessies. De prijs blijf gelijk, zodat je ten alle tijden – ook bij aanpassingen – precies weet waar je aan toe bent. Vaak kun je al in een paar coachingsessies nieuwe inzichten opdoen, waarmee jij weer verder kan om de beste versie van jezelf te worden.

Betaling in termijnen

In overleg kunnen particulieren in termijnen betalen. 

Betaling door werkgever

Als jouw werkgever jouw coachingstraject betaalt, geldt het zakelijke tarief voor bedrijven. We maken samen van te voren afspraken over een eventuele terugkoppeling of evaluatie en wat daarvan verwacht wordt. Ik zal niets zonder jouw weten en toestemming bespreken met je werkgever. Jouw privacy staat bij mij voorop.


Groepsactiviteiten

Voor groepstrainingen, groepswandelingen of workshops: neem contact om de mogelijkheden te bespreken en om een offerte aan te vragen.


Vergoedingen

Voor particulieren

  • Zorgverzekering: coaching wordt vooralsnog niet vergoed vanuit de zorgverzekering. 

  • Belastingaftrek: de kosten van (loopbaan)coaching zijn in sommige gevallen wel aftrekbaar als studiekosten. Er moet dan sprake zijn van een leertraject en een verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst.

  • Ontwikkelbudget werkgever: bijna iedere werkgever heeft budget beschikbaar voor de ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkelbudget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling, professionele groei of je employability (inzetbaarheid). Misschien is een gedeeltelijke of gehele vergoeding van jouw coachingstraject mogelijk.

Wat als je graag wilt, maar het niet kunt betalen?

Wil je heel graag door mij gecoacht worden, maar kun je dat financieel moeilijk dragen? En is een vergoeding door je werkgever uitgesloten, net als belastingaftrek? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. 

Voor bedrijven

Voor bedrijven geldt dat in de meeste gevallen de kosten voor coaching opgevoerd kunnen worden als bedrijfskosten, deze aftrekbaar zijn voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting en dat de BTW kan worden teruggevraagd. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst en doe navraag bij je accountant voor de meest actuele informatie.


Investeren?

De beste investering is in jezelf.


Meer weten?