Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein de Ridder en ik ben de oprichter van MDR Happy by Nature. Ik ben outdoor life coach met een passie voor persoonlijke ontwikkeling en de natuur.

Met MDR Happy by Nature wil ik mensen inspireren en helpen om vitaal en gelukkig te zijn, optimaal van het leven te genieten en om betekenis te geven aan de tijd die elk van ons op deze aarde gegeven is. 

Daarnaast ben ik trainer, schrijver en spreker op het gebied van vitaliteit en levenskunst. Ik vind het belangrijk om bewust te leven, elke dag te proberen de beste versie van mijzelf te zijn en om bij te dragen aan een betere wereld.


Wat mensen zeggen

“Marjolein is een gepassioneerde coach die zonder oordeel je de weg helpt te vinden.”

Liz

“I have been doing my sessions with Marjolein for a month now and it’s amazing.”

Zuzana

“Marjolein is to the point, daadkrachtig en efficiënt. Ze heeft duidelijke en heldere tips.”

Barbara

Lees hier meer klantervaringen. En kijk ook eens naar mijn aanbevelingen op LinkedIn en reviews op Facebook.


Visie

De naam MDR Happy by Nature verwijst naar mijn persoonlijke overtuiging dat wij mensen van nature gelukkig en liefde volzijn. Dat wij allemaal gedijen bij positieve energie en een samenleving gebaseerd op compassie en respect voor elkaar en onze planeet.

Door gebeurtenissen in ons leven en de hectiek van alledag raken we soms echter de verbinding met onze ware natuur, onze eigen liefdevolle kern, kwijt. Ik heb zelf ervaren hoe helend het dan kan zijn om dan de natuur in te gaan.

Ik geloof dat we zowel onze persoonlijke problemen als maatschappelijke uitdagingen beter het hoofd kunnen bieden als we meer naar buiten te gaan en daar naar binnen keren. De natuur kan je helpen je bewustzijnsniveau te verhogen en je weer verbonden te voelen met het leven en het grotere geheel waar wij onderdeel van zijn. 

Door coaching aan te bieden in de natuur, wil MDR Happy by Nature bijdragen meer verbinding en beter rentmeesterschap voor onze planeet, zodat toekomstige generaties ook van de schoonheid en weldadigheid van de natuur kunnen genieten. 

Missie

Mijn drijfveer om mensen te coachen is dat ik mensen wil helpen de beste versie van zichzelf te zijn. Voor mij betekent dat “anima sana in corpere sano”: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Ik wil je motiveren en concrete tips geven om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, jouw potentie volledig te benutten, je doelen te bereiken en je hart te volgen, zodat jij het leven van jouw dromen kunt leven en gelukkig bent.

Daarom bied ik coaching aan die gebaseerd is op succesvolle interventies voor gedragsverandering. Tijdens onze sessies onderzoeken we gedragspatronen en overtuigingen en andere belemmerende en bevorderende factoren voor jouw geluk en vitaliteit. Ik help je om doelgerichter te worden en op een positieve manier eigen verantwoordelijk te nemen voor jouw leven en geluk.

Mijn missie is om letterlijk en figuurlijk beweging in jouw persoonlijke transformatieproces te brengen. Met outdoor life coaching ga je naar buiten en gebruik je de natuurlijke omgeving om verbinding te maken met jouw ware natuur, verlangens en levensenergie. Lees meer

Daarnaast wil ik je via mijn blog inspireren met persoonlijke ervaringen en tips om de beste versie van jezelf te worden.

Als jij de beste versie van jezelf bent, wordt uiteindelijk de wereld daar ook een stukje mooier van. Ik geloof namelijk in de kracht van collectieve actie. Samen kunnen wij elke dag positieve verandering in de wereld brengen. Als we zelf vitaal en gelukkig zijn, kunnen we beter goed doen voor onze naaste omgeving.

Rijksoverheid

Naast mijn werk als outdoor life coach, werk ik voor de Rijksoverheid. Momenteel werk ik voor Mindful Rijk, het expertise centrum voor mindfulness en positieve psychologie bij het Rijk. Daarvoor werkte ik als strateeg voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoe dit zo is gekomen? Lees mijn verhaal van persoonlijke transformatie hier.


Mijn expertise

Als coach baseer ik mijn aanpak op wetenschappelijke inzichten en literatuur over positieve psychologie, gedragsverandering en vitaliteit (gezondheid en geluk), kennis uit opleidingen en cursussen, evenals persoonlijke ervaringen.

Hoogopgeleide professionals

Hoogopgeleide professionals werken in een veeleisende, analytische omgeving met ambitieuze, intelligente collega’s. Ik weet wat het is. Dit brengt zowel positieve als negatieve uitdagingen met zich mee. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan voor mijn MBA-afstudeerscriptie (2016) naar de vitaliteit van hoogopgeleide professionals, vrouwelijke kenniswerkers in het bijzonder.

Lees meer

Door mijn eigen ervaringen met stress en burn-outklachten, verlies en overlijden van dierbaren, kan ik mij goed inleven in de situatie van mensen die iets vergelijkbaars doormaken.

Lees hier mijn verhaal en mijn ervaringen met:

Leren omgaan met pijn, verdriet en onzekerheid heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de vorming van de persoon die ik nu ben. Doordat ik heb geleerd tegenslagen om te buigen tot kansen voor groei kan ik jou nu ook beter helpen. 

Tenslotte ben ik zelf ook door een persoonlijk transformatieproces gegaan. Een inspirerende ervaring, waardoor ik nu krachtig, positief en energiek in het leven sta en die mij motiveert om jou te begeleiden bij het verwezenlijken van jouw dromen en potentieel.


Opleidingen en cursussen

Om je op een vakkundige manier te ondersteunen, werk ik voortdurend aan mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling door te lezen, te studeren en het volgen van opleidingen en cursussen. 

“Learning never exhausts the mind” is één van mijn persoonlijke motto’s.

Marjolein
Overzicht
 • Basisopleiding tot Mindfulness Trainer – See True (2021)
 • The Science of Well-Being – Yale University (2020)
 • Vitaliteit – AIB (2020)
 • Mindfulness – AIB (2020)
 • Runningtherapie – Sonnevelt (2020)
 • Inclusive Diversity and Unconscious Bias Coach – Kay Diversity and Performance (2020)
 • Outdoor Life Coaching – Atma Instituut (2019)
 • Master of Business Administration – NCOI Business School (2013-2016)
  • Afstudeerscriptie: “Vitaliteit van vrouwelijke kenniswerkers. Onderzoek naar de bevorderende en belemmerende factoren voor de duurzame inzetbaarheid van jonge, hoogopgeleide vrouwen in het onderzoek, de zorg, het onderwijs en bij de overheid.” 
 • Master of International Relations and Diplomacy (cum laude) – Universiteit Leiden en Clingendael Instituut (2007-2009)
 • Bachelor Politieke en Sociale Wetenschappen (cum laude) – Katholieke Universiteit Leuven (2004-2007)

Meer weten? Zie voor meer informatie mijn persoonlijke LinkedIn pagina.


Mijn interesses

Naast mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en de natuur ben ik een actieve levensgenieter met veel interesses. Ik houd van reizen en ben sportief, creatief en spiritueel.

Lees meer


Kennismaken?


Meer weten?