Mindfulness en hybride werken

Thuiswerken geeft je meer vrijheid om je werkdag in te delen op een manier die bij jou past. Mindfulness kan je daarbij helpen. In mijn rol als adviseur en mindfulness trainer bij Mindful Rijk, vertel ik in dit interview voor Wendbaar, het magazine van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, waarom hybdride werken en mindfulness prima samengaan.

Door de nieuwe lockdown zullen we weer voornamelijk thuis werken. Een goed moment om stil te staan en bewust keuzes te maken over je dagindeling. Marjolein: “Tussen de werkzaamheden en online meetings door naar buiten, de wind om je hoofd voelen. Even de hond aaien. Aandachtig een kop thee drinken. Mediteren. Het zijn allemaal manieren om tijdens je werkdag even te vertragen, en ruimte te scheppen in je hoofd. Op kantoor heb je deze mogelijkheden veel minder.”

“Mindfulness kan ook ten goede komen aan de samenwerking en verbinding in je team”, vertelt Marjolein. “Omdat je leert op te merken hoe je er zelf bij zit, ga je ook beter opmerken hoe een ander erbij zit. Je leert jezelf met compassie en zonder oordeel te observeren en gaat dat vanzelf ook met je omgeving doen. Zo pik je sneller op wat niet wordt uitgesproken en wat er leeft in de onderstroom. Mindfulness kan dus ten goede komen aan de samenwerking en verbinding in je team. Heel belangrijk als je elkaar minder vaak live ontmoet.”

Dowload hieronder het volledige interview of lees het hier op de website van Mindful Rijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: