Een hart uit de natuur

Helaas geen gemakkelijke boodschap tijdens de laatste persconferentie over de coronasituatie. De coronacrisis ligt nog lang niet achter ons en in de samenleving lopen de gemoederen steeds hoger op en groeit de verdeeldheid. Misschien merk je ook op dat dit bij jou tot stress, angst, moedeloosheid of andere emoties leidt. Hierbij een hart onder de riem vanuit de natuur. Vaak biedt de natuur troost in moeilijke omstandigheden.

Maar jij kunt zelf ook een bron van steun en warmte zijn, voor jezelf en anderen. Dat is in deze tijd waarin velen het moeilijk hebben en de samenleving steeds meer gepolariseerd raakt echt waardevol.

Maar hoe doe je dat? Misschien kunnen deze vragen je helpen:

  • Welke kwaliteiten heeft een hartverwarmend persoon?
  • Hoe kun je deze kwaliteiten bij jezelf cultiveren?
  • Wat zou een hartverwarmend gebaar zijn naar jezelf als je het moeilijk hebt?
  • Bij wie zou je een hart onder de riem willen steken in deze lastige tijd?

En nu het leven zich weer meer binnenshuis zal gaan afspelen, kun je misschien ook zelf meer naar binnen keren. Je hart te luisteren leggen bij jezelf.

De korte, koude en donkere dagen lenen zich perfect om te investeren in zelfonderzoek. De volgende vragen kunnen je daarbij helpen:

  • Waar is jouw hart momenteel vol van? / Waar loopt jouw hart van over?
  • Welke wijze raad zou je ter harte kunnen nemen?
  • Van wie gaat jouw hart sneller kloppen?
  • Waar moet jouw hart misschien nog van helen?  

Ik hoop dat deze vragen je helpen om in deze tijd in verbinding te blijven met jezelf, je vrienden, familie, collega’s, je geliefden, inclusief de mensen met wie je het misschien niet altijd eens bent.


📸 Ik nam deze foto in het Haagse Bos tijdens een stiltewandeling met een cliënt.

Elke week deel ik op #vragenvrijdag ter inspiratie een foto en een aantal coachingsvragen die ik je als outdoor life coach tijdens een sessie in de natuur zou kunnen stellen. Lees elke week mee voor meer zelfinzicht.

Ik ben benieuwd wat je van de vragen vindt. Laat een reactie achter in de comments en wie weet help je anderen daarmee ook aan nieuwe inzichten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: