De vliegenzwam

Geen fraaier herfsttafereel dan deze paddestoel! Het liedje klinkt meteen in mijn hoofd: “Op een grote paddenstoel rood, met witte stippen…” Ken je dat nog? 

Zo’n paddestoel lijkt rechtstreeks uit een kinderboek te komen. Misschien mede daarom is deze paddestoel een vertrouwd en vriendelijk gezicht, maar wist je dat deze vliegenzwam giftig is? Als kind leer je daarom dat je deze paddestoel beslist niet aan mag raken!  

Een mooi symbool om vragen te stellen voor meer zelfinzicht, zoals:

  • Zijn er bij jou misschien bepaalde gedachten, emoties, of herinneringen zijn waar je niet aan mag komen? Die je onderdrukt en wegstopt en niet mag aanraken omdat ze te pijnlijk of te belastend zijn?
  • Misschien zijn er wel zaken in je leven die ronduit giftig zijn? Misschien bepaalde patronen of gewoontes of relaties die niet goed zijn voor je mentale of fysieke gezondheid?

Ik nam deze foto in het bos bij Vogelenzang, waar de 4 Seasons Retreats herfstretraite was.

Elke week deel ik op #vragenvrijdag ter inspiratie een foto en een aantal coachingsvragen die ik je als outdoor life coach tijdens een sessie in de natuur zou kunnen stellen. Lees elke week mee voor meer zelfinzicht.

Ik ben benieuwd wat je van de vragen vindt. Laat een reactie achter in de comments en wie weet help je anderen daarmee ook aan nieuwe inzichten! 


Wil je in de natuur op zelfonderzoek? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en intake.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: